Sunday, April 11, 2010

GEMPAR!!!! Speaker Kelantan mahu membeli enjin jet.


Dato' Nassuruddin Hj Daud yang juga merupakan Speaker Undangan Negeri Kelantan memberitahu bahawa belia mahu membeli 3 buah enjin jet pesawat F5-E termasuk `afterburner'yang berharga RM303,570 setiap satu.2 dari enjin jet tersebut akan disedekahkan kepada Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM)yang sebelum ini baru kehilangan 2 buah enjin jet jenis F5-E. Manakala satu lagi enjin jet tersebut akan digunakan sebagai kegunaan peribadi. Belia juga ada menyatakan yang belia akan menggunakan enjin jet tersebut sebagai kenderaan untuk menghadiri mana-mana ceramah yang menjemputnya tidak kira di dalam Malaysia atau luar daripada Malaysia. Belia juga menyatakan bahawa akan menhantar atau mengambil mana-mana penceramah Pas yang ingin berceramah di Kelantan jika belia berjaya membeli enjin jet F5-E.

Belia yang dikatakan akan meminta rakyat kelantan supaya menyumbangkan sedikit sebanyak wang dalam membantunya memiliki 3 buah enjin jet tersebut. Ada yang mengatakan yang belia akan meletakkan salah satu enjin jet tersebut pada motornya. Namun betul atau tidak tidaklah dapat dipastikan.

Belia berkata demikian pada ceramahnya bersama Yb Khalid Samad(Ahli Parlimen Shah Alam) di Kg paya senang gelanggan takraw belakang sic kota bharu pada pada malam semalam. Belia yang terkejut dengan harga enjin jet yang bernilai hanya RM303,570 sahaja. Belia mencabar kerajaan supaya memberitahunya dimanakah enjin jet yang semurah itu yang dijual dan dia sendiri akan merayu kepada rakyat kelantan supaya menyumbangkan wang untuk membeli enjin jet yang baru bagi menggantikan enjin jet yang hilang tersebut.

Tambahnya lagi, belia terkejut kerana enjin jet yang kononnya merupakan sebuah pesawat keselamatan negara lagi murah berbangding sebuah kereta Pocher. Belia juga terkejut dengan kehilangan enjin jet tersebut memandangkan enjin jet tersebut merupakan dibawah kawalan anggota tentera sendiri.

Belia juga meluahkan rasa kebimbangan dengan keselamatan negara ini yang sebelum ini pernah digemparkan dengan penggunaan C4 yang menunjukkan akta kawalan senjata tentera sangat longgar. Belia juga terkejut kerana kesemua yang berlaku ini ketika dibawah kementerian Pertahanan yang sama iaitu Dato Sri Najib yang sekarang merupaakan Perdana Menteri malaysia.

Isu kapal selam juga sangat mengejutkan rakyat kerana Malaysia memiliki sebuah kapal selam yang tidak mampu tenggelam yang merupakan salah satu keajaiban di dalam dunia. Ucapan syabas kepada Najib kerana telah mengharumkan nama Malaysia kerana memiliki sebuah kapal selam yang tidak mampu tenggelam.

No comments:

Post a Comment