Thursday, March 28, 2013

Kenapa Papagomo@Wan Azri tidak dipenjara


Kenapa  Wan Muhammad Azri Wan Deris yang didakwa sebagai penulis blog Papagomo hanya dibuang kerja sahaja apabila telah disabitkan bersalah kerana menerima rasuah semasa menjadi konstabel polis. Kenapa hanya dibuang kerja?

Kenapa tidak dipenjara atau didenda?

Wan Muhammad Azri Wan Deris@Papagomo yang telah disabitkan bersalah pada 6 September 2012 telah dijamin oleh bekas bapa mertuanya dan sehingga kini beliau tidak didenda atau dipenjarakan. Beliau hanya dikenakan tatatertib dan dibuang kerja. Persoalannya kenapa? Apakah kebal sangat Wan Azri@Papagomo ini sehingga terlepas daripada undang-undang negara.

Adakah kerana rapat dengan menteri maka segala silap dan salah itu ditutupkan mata oleh mahkamah. Tapi yang aku tahu si  Wan Azri ini rapat dengan menteri-menteri selepas beliau jadi bloggers. Maka kenapa Wan Azri terlepas daripada undnag-undang ini sebelum rapat dengan menteri-menteri lagi?

Adakah beliau dilepaskan daripada undang-undang tetapi bersyarat? Apakah syaratnya jika ianya dilepas bersyarat? Dan sehingga kini beliau masih kebal daripada undang-undang negara? Kenapa? Kenapa? Kenapa?

Aku juga ada diberitahu Wan Azri@Papagomo kini sedang sibuk dimahkamah kerana menunggu keputusan mahkamah untuk menentukan hak penjagaan anaknya. Dimana bekas isterinya kini sedang menuntut hak penjagaan anak-anaknya dimana kini Wan Azri@Papagomo dibenarkah mahkamah untuk penjagaan sementara. Kenapa Mahkamah membenarkan Wan Azri@Papagomo mendapat hak penjagaan sementara kerana beliau kini sedang sibuk diburu ahli politik. Patutnya demi keselamatan dan keselesaan anak kecil itu, lebih baik diberi hak penjagaan kepada ibunya. Kenapa Wan Azri@Papagomo yang dapat? Kenapa? Kenapa? kenapa?

Adakah kes hak penjagaan anak-anaknya juga nanti akan berpihak kepada Wan Azri@Papagomo kerana beliau rapat dengan menteri. Aku berharap tidak berlaku "double standard" dalam kes hak penjagaan anak-anak Papagomo@Wan Azri dengan bekas isterinya. Aku doakan moga anak-anak kecil itu tidak dipisahkan dari ibunya. 

3 comments:

 1. Replies
  1. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

   Delete
 2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  ReplyDelete