Monday, May 28, 2012

Bukti Tok Pa pengkhianat kepada rakyat Kelantan

 Ladang Sungai Terah menyumbang RM1 juta kepada Projek ini.
Sudah mengaku pernah menyekat sekatan ekonomi terhadap Negeri Kelantan, kini berada barisa paling hadapan apabila Kerajaan Negeri Kelantan ingin melaksanakan Projek lebuhraya tanpa TOL. Sejak RMK ke 5 lagi projek Lebuhraya untuk rakyat ini dirancang namun tidak berjaya kerana Kerajaan Malaysia adalah kerajaan yang zalim.

Sudahlah mempunyai Kerajaan yang zalim, ada juga rakyat Kelantan yang sanggup menjadi lembu dicucuk hidung yang menyekat dan menyindir projek ini. Sedang ini projek untuk rakyat, untuk kesenangan rakyat. Tok Pa yang menyindir bahawa projek ini hanya gimik politik. Inilah pengkhianat kepada rakyat Kelantan yang tidak mahu melihat rakyat Kelantan selesa.

Sedang anak-anak syarikat Kelantan menyumbang wang wakaf namun Tok Pa sudahlah tidak memberi apa-apan pun sumbangan bahkan menyindir pula. Inilah bukti bahawa Tok Pa hanya berkhidmat untuk Najib bukannya berkhidmat untuk rakyat.

Sebagai contoh Ladang Sungai Terah menyumbang RM1 juta dan diikuti banyak lagi anak-anak syarikat Kerajaan negeri bahkan rakyat juga menyumbang demi rasa tanggungjawab dan rasa hak bersama. Maka dengan ini, Tok Pa layak digelar pengkhianat kepada rakyat Kelantan. Sepatutya beliau sebagai Menteri kelahiran anak Kelantan, pujuklah Najib supaya lebuhraya diadakah di Negeri Kelantan, kerana hingga kini, hanya negeri Kelantan yang tidak mempunyai lebuhraya.

Jika Tok Pa rasa lebuhraya ini tidak akan siap, beranikah Tok Pa untuk bernazar akan berbogel di lebuhraya itu jika projek ini siap nanti. Sebab satu ketika pembinaan Jambatan Sultan Yahya Petra dahulu, ada orang UMNO yang bernazar akan berjalan bogel di Jambatan itu jika jambatan itu siap. Namun sehingga ke hari ini masih belum ada orang berbogel di Jambatan itu.

Maka dengan ini, aku cabar Tok Pa yang paling kuat menyindir dan juga pernah menyekat ekonomi Kelantan supaya membuat nazar seperti itu. Dan kepada Tok Pa juga, jangan halang untuk untuk rakyat Kelantan senang. Sudahlah kamu dulu menyekat, kini kamu nak jadi penghalang pulakah?

No comments:

Post a Comment