Friday, May 25, 2012

Ketua Halau 1.0 anak Kelantan yang di HALAU!

Anak muda yang mengetuai Himpunan Halau 1.0 di depan rumah Datuk S Ambiga di Bukit Damansara merupakan anak Kelantan yang pernah di halau. Beliau yang sebelum ini pernah memalukan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dimana program yang dianjurkan beliau kononya akan dihadiri oleh beribu orang akhirnya membawa kepada kehadiran yang tidak sampai dengan angka ratusan pun.

 'Karnival Kelantan Fiesta 2010' yang juga dihadiri oleh Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Mustafa Mohamad. Pada program yang amat memalukan itu, akan dan Topeng Perak dituduh telah mengsabotaj progamnya dimana aku dan Topeng Perak telah berjaya memanggil hujan sehingga malam itu hujan telah turun dengan lebatnya dan konsert maksiat yang sepatutnya diadakan telah dibatalkan. Program itu juga telah diboikot oleh Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Sultan Muhammad ke 5 yang ketika itu Pemangku Raja Kelantan, Muhammad Faris Petra kerana program itu pihak Red Carpet yang merupakan penganjur program ketika itu telah tidak menghormati persetujuan dan persefahaman yang diberikan oleh kerajaan negeri.

Shahrul Nasrun Kamarudin yang juga kepala dalam himpunan HALAU 1.0 merupakan Ketua Pegawai Eksekutif RedCarpet Worldwide Sdn Bhd yang gagal dalam majlisnya di Kelantan. Nampaknya, UMNO kini sudah ketandusan pejuang, jika dulu pejuang joget punggung adalah seorang Datuk yang ditipu, disambung pula peniaga ikan bakar lepasan PMR, namun ada pula yang menyatakan peniaga ikan bakar ini rupanya taiko dadah. (benar atau tidak akau tak tahu) Kini disambung lagi seorang lelaki muda kononnya ada skandal dengan Nora Danish. Betul atau salah juga aku tak boleh pastikan, korang baca dan korang nilai sendirilah dalam internet dan percaya atau tidak.

klik bukti alam menolak beliau!

Aku tak tahu bagaimana UMNO boleh menerimanya untuk mengetui himpunan itu kerana programnya di Kelantan dulu adalah program TERBURUK sekali dalam sejarah Kelantan sehinggakan program yang sepatutnya bersiaran langsung di RTM juga telah dibatalkan kerana programnya yang bukan sahaja tidak berjaya bahkan HANCUR!!!

Program yang telah menghina Tok Guru dimana Tok Guru sebagai Tuan Rumah telah dilarang untuk menyertai majlis itu dan akhirnya Sultan Muhammad yang dijemput hadir juga tidak datang pada program itu. Majlis itu juga telah dihukum alam dimana hujan turun dengan lebatnya dan berlaku ribut sehingga berlaku gangguan eletirk dan memaksa program itu diadakan dengan menggunakan 'loud heller'

 Jika orang macam ini yang di Negeri sendiri pun tidak dilayan dan programnya hancur, jangan nak tunjuk pandai. Jangan nak memandai mandai halau oranglah. Bak kata Aziz Desa, cermin-cerminkan diri anda!

No comments:

Post a Comment