Monday, May 7, 2012

UMNO BERUSIA 25 TAHUNNYA BUKAN 66 TAHUN.


Umno berusia 66 tahun? Mana mungkin Umno berusia 66 tahun, kerana umno baru ditubuhkan pada 13 februari 1988. Kenapa ada umno baru? Apa sudah jadi dengan Umno lama? Umno lama telah diharamkan oleh Ketua Hakim Negara Tun Mohamad Salleh Abas kerana umno lama merupakan "pertubuhan yang tidak sah".

 Tapi kenapa orang-orang umno menyambuk ulang tahun Umno lama dan bukannya menyambut ulang tahun umno baru iaitu 13 februari. Kalau orang umno menyambut ulang tahun umno pada 13 februari maka umno pada 2012 bukanlah berusia 66 tahun tetapi umno baru berusia 25 tahun.

Ini mesti kerana projek nak memperbodohkan orang melayu masih segar dalam perjuangan Umno baru. Kononnya umno baru inilah yang telah memerdekakan tanah melayu. walhal pada hakikatnya Umno lama atau United Malay National Organisation itu sendiri ditubuhkan bukan hanya kerana mahu memperjuangkan kemerdekaan tetapi tujuan Umno adalah untuk membantah pertubuhan Malayan Union dan bukannya sebagai pejuang kemerdekaan. Buktinya ada dalam buku sejarah PMR.

Selepas umno lama diharamkan, Tun Dr. Mahathir Mohamadlah yang menghidupkan semula umno dan umno yang memerintah hari ini bukannya umno yang telah diperkenalkan Dato Onn bin Jaafar tetapi Umno hari ini adalah Umno milik mutlak Tun Dr. Mahathir Mohamad atau dengan nama lain UMNO BARU. Kerana itulah Tun Dr. Mahathir Mohamad berhak untuk mengata umno ini sudah membusut sampai ke usus kerana Tun Dr. Mahathir Mohamad ini sendiri adalah tuan punya parti ini.

Sebelum berlakunya pengharaman Umno lama, telah berlakunya krisis diantara Team A yang diketuai oleh Tun Dr. Mahathir dan Team B diketuai oleh Tengku Razaleigh Hamzah yang dibantu oleh Dato' Seri Utama Rais Yatim yang menjadi bukti umno hari ini adalah umno baru yang berusia 25 tahun dan bukannya 66 tahun. Ini kerana Tengku Razaleigh Hamzah telah menubuhkan parti baru iaitu Parti Melayu Semangat 46 yang meneruskan semangat penubuhan UMNO yang ada pada tahun 1946 selepas Umno lama diharamkan oleh mahkamah. Manakala umno baru yang ditubuhkan oleh Tun Dr. Mahathir Mohamad merupakan satu tiruan umno lama yang haram itu.

Tapi mengapa orang-orang umno dan kepimpinannya sanggup menjadi gila meroyan yang berkeras mengatakan Umno baru yang ditubuhkan Tun Dr. Mahathir Mohamad ini adalah Umno lama sedangkan jelas dalam sejarah yang Umno hari ini adalah Umno Tun Dr. Mahathir Mohamad yang kian membusut sampai ke usus ini berusia 25 tahun dan bukannya 66 tahun pada 11 mei 2012. Dan mengapa juga para pimpinan dan penyokong-penyokong Umno terus memilih tarikh 11 Mei untuk meraikan ulang tahun penubuhan umno sedangkan umno hari ini ditubuhkan pada 13 februari dan bukannya 11 mei.

Adakah para pimpinan dan penyokong-penyokong Umno tidak merasa malu dengan menunjukkan sifat-sifat bodohnya itu kepada masyarakat sedangkan masyarakat hari ini sudah pun pandai dan bukannya seperti dahulu yang mudah Umno baru memperbodohkan masyarakat tanpa rasa segan dan silu.

Semoga para pimpinan dan juak-juak Umno baru dapat menerima yang Umno dulu telah pun diistiharkan haram dan Umno baru juga telah pun diistiharkan oleh pemilik parti ini sendiri yang umno baru ini sedang membusut sampai ke usus.

Sedarlah semua, Umno hari ini bukannya berusia 66 tahun tetapi hanya berusia 25 tahun umurnya. Umno baru ini telah ditubukan oleh Tun Dr. Mahathir selepas umno lama menjadi haram. Janganlah terus menipu lagi rakyat ini. Kerana rakyat hari ini bukannya bodoh dan jujurlah dalam pemerintahan dan jangan mengamalkan pemerintahn yang bertuhankan pembohongan dan membodohkan.Rakyat sudah pun tahu pembohongan taraf kelas F ini adalah penyakit gila meroyan.

 SELAMAT ULANG TAHUN UMNO YANG KE-25~

No comments:

Post a Comment