Sunday, March 3, 2013

Ulasan Lahad Datu oleh Presiden KerabatKerabat rasa sedih diatas kematian yang menimpa pegawai dan anggota PDRM dalam pertempuran di Lahad Datu. Kami mendoakan semoga roh mereka dalam lindungan Allah swt dan di tempat ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.

Tragedi Lahad Datu tidak wajar terjadi kerana pencerobahan dalam keadah militan sepatutnya di cegah ketika mana mereka dicegah ketika berada d sempadan perairan antarabangsa lagi, oleh kerana kapal apmm dan marine bukan telah berada bebas di tanah air kita. Agensi terbaik menangani militan bersenjata oleh sebuah pasukan militan adalah kepakaran tempur ATM

Tindakan menteri dalam negeri meng├ęcewkan, di sarankan letak jawatan serta merta. " Tegas  Lt Kol Nazari Mokhtar Presiden Kerabat"

Terbang aras rendah oleh pesawat pejuang 3 hari berturut-turut di selang seli dengan helikopter, sudah cukup mengurunkan dan melemahkan semangat perjuangan militan untuk berundur.

Daripada Lt Kol Nazari Mokhtar Presiden Kerabat

Ini diantara sms yang aku terima selepas aku meminta Lt Kol Nazari Mokhtar Presiden Kerabat memberi komen pasal isu Lahad Datu. Ini bukan komen dari penjual roti canai yang berasal dari Pakistan yang dapat IC di Sabah projek Mahadhir satu ketika dahulu, ini Lt. Kol TUDM Hj Mohd Nazari Mokhtar yang merupakan Presiden Kelab Kebajikan Veteran dan Pesara Tentera (KERABAT). Beliau merukan bekas Tentera yang berpengalaman dalam isu keselamatan negera.

Jangan Politikkan isu Lahad Datu

Itu yang diminta oleh sesetengah UMNO, namun pada masa yang sama menuduh Anwar sebagai dalang dalam isu ini. Namun bagi aku, isu yang lebih penting adalah kenapa sempedan kita terlalu longgar dan dikatakan isu IC yang pernah diberi kepada mereka yang dianggap penceroboh ini perlu disiasat. Dan aku juga pelik, dimanakah aset ketenteraan berjumlah berbillion ringgit itu.

Biar rakyat tahu

Rakyat juga kecewa apabila tidak diberitahu apakah perkara sebenar yang terjadi. Ini zaman IT dan mencapaian ases internet terlalu laju, maklmumat terlalu banyak. Jadi kami rakyat memerlukan berita sahih dan rasmi dari Kerajaan, tetapi terlalu lambat dan menyebab pelbagai cerita yang timbul. Ini kerana, ini masalah negara dan rakyat perlu tahu apakah yang terjadi.

2 comments:

 1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  ReplyDelete
  Replies
  1. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

   Delete